Szükséges támogatás a 2020-as évre: 220.268 lej

Ma szükségünk van Rád! Segítségeddel tehetünk az iskolai bántalmazás ellen. Tudtad, hogy Romániában minden második gyermeket bántanak az iskolában? Segíts, hogy egyetlen bántalmazott gyermek se legyen Hargita megye iskoláiban.

Támogasd Alapítványunkat vállalkozásod jövedelemadójának 20%-ával vagy annak egy részével: a szponzor törvény értelmében (1994. évi 32. sz. törvény) dönthetsz arról, hogy az adó egy részét (20% vagy a forgalom 0,75%-a) az államnak fizeted be, vagy a törvény által előírt szabályoknak megfelelően iskolai prevenciós programok lebonyolítására ajánlod fel! Ez neked nem jár plusz költséggel, viszont nekünk hatalmas segítséget jelent.

A támogatási procedúra egy egyszerű, három lépéses folyamat:

Első lépés

Dönts arról, hogy szeretnéd-e támogatni szakembereinket abban, hogy iskolai prevenciós programjainknak köszönhetően visszaszoríthassuk a bántalmazást. A Juventutti Alapítvány a törvényeknek megfelelően 2019. április 5-e óta szerepel az ANAF nyilvántartásában, ITT ellenőrizheted.

Második lépés

Egyeztess a könyvelőddel, határozzátok meg a támogatási összeget. Ahogy a közmondás tartja, sok kicsi sokra megy!

Harmadik lépés

Az adományozásról készül egy szponzori szerződés a vállalat és az alapítvány között, amelyben szerepel a támogatási összeg és a teljesítési dátum. A keretszerződés INNEN tölthető le.

Hozz pozitív változást és tegyél azért, hogy minél több kisgyermek egészséges környezetben tanulhasson. Mi pedig biztosítunk afelől, hogy a támogatás 100%-át a gyermekek fejlesztésére fordítjuk. Ebben a történetben mindenki nyer: a cégnek nem lesz plusz költsége, mi pedig működtetni tudjuk hiánypótló programunkat!

Tudd meg INNEN, hogy milyen előnyöd származhat abból, ha támogatod a Juventutti Alapítványt!

Jelentkezek támogatónak

Köszönjük megtisztelő bizalmad és támogatásod!

Bántottak valaha az iskolában? Ha nem, akkor Te szerencsés vagy. Mi azon dolgozunk, hogy minden megkérdezett gyermek ugyanezt el tudja mondani magáról. Támogasd ma tevékenységünket azért, hogy ezt megvalósíthassuk!

MOSTANTÓL FELAJÁNLÁSOD KÉT ÉVRE IS SZÓLHAT! A 2020-ban bevezetett módosítás szerint dönthetsz úgy, hogy akár két éven keresztül támogatsz bennünket. Ebben az esetben az új formanyomtatványban ezt a szándékot meg kell jelölni (az alábbiakban részletesen elmagyarázzuk hogyan), így csak két évente szükséges újra kitölteni a kérvényt. 

Miért ajánld jövedelemadód 2%-át illetve 3,5%-át a Juventutti Alapítványnak?

Támogatás

  • Elősegíted a gyermekek egészségét támogató, és iskolai prevenciós programjaink sikeres lebonyolítását.
  • Nem jelent neked többletkiadást.
  • Nem csökkented a jövedelmed.
  • Jót cselekszel.
  • Hozzájárulsz az államkasszába befizetett adók hatékony felhasználásához.

A törvény értelmében minden jövedelemmel rendelkező állampolgárnak lehetősége van felajánlani jövedelemadójának egy részét egy olyan szervezet számára, amely tevékenységét támogatni kívánja. Ha úgy döntesz, hogy mellénk állsz és támogatsz, akkor a következőképp tudod eljuttatni hozzánk felajánlásod:

Töltsd ki a 230-as űrlapot a következő lépések szerint, az adatainkkal kitöltött nyomtatvány ide kattintva LETÖLTHETŐ.

Első lépés: Nyomtasd ki az űrlapot és az I. bekezdést töltsd ki adataiddal.

Második lépés: A II.A.1-es pontban a 2019. január 1 – március 31. periódusra szóló adód 2%-áról rendelkezhetsz. Az erre az időszakra szóló felajánlás csak egy évre szólhat, így ebben a pontban semmit nem kell pluszba kitöltened. Az alatta lévő rész tartalmazza Alapítványunk adatait, ha a felajánlásra szánt összeg ismeretlen, az ehhez tartozó helyet hagyd üresen, ezt az Adóügyi Hivatal kitölti.

Harmadik lépés: A II.B./2-es pontban rendelkezhetsz adód 3,5%-áról 2019. április 1 – december 31. periódusra. Dönts arról, hogy egy vagy két éven keresztül szeretnéd nekünk juttatni adód egy részét, és X-eld be az ennek megfelelő négyzetet. Az alatta lévő rész tartalmazza Alapítványunk adatait, ha a felajánlásra szánt összeg ismeretlen, az ehhez tartozó helyet hagyd üresen, ezt az Adóügyi Hivatal kitölti.

Negyedik lépés: Amennyiben 2019-ben volt más forrásokból származó jövedelmed (pl. szerzői jog, átadott javakból származó, szabad szakmai gyakorlatból eredő jövedelem stb.), akkor a III/2-es pontban felajánlhatod a fenti tevékenységekre járó adónak 3,5%-át. Ebben az esetben X-eld be a Nonprofit szervezet támogatása (Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult) címszó melletti négyzetet. Ebben az esetben is dönthetsz arról, hogy felajánlásod egy vagy két évre szóljon, választásod jelöld meg a megfelelő helyen.

Ötödik lépés: A lap alján írd alá (Semnătură contribuabil). Személyesen vagy akár postai úton, ajánlott levélben juttasd el a nyomtatványt a lakóhely szerinti Adóügyi Hivatalhoz (ANAF) vagy Alapítványunk munkatársaihoz (Csíkszereda, Hunyadi János utca 33/A/4).

Segítségre van szükséged? Keresd fel irodánkat!

Ne feledd! Leadási határidő: 2020. május 25.

Köszönjük megtisztelő bizalmad!

Támogasd Alapítványunkat online, bankkártyás adományozással, néhány kattintással 1-2 perc alatt, kényelmesen, biztonságosan, otthonról! Ha szeretnél egyösszegű felajánlással hozzájárulni alapítványunk sikeres munkájához, ezt online utalással teheted meg ITT!

Ha a jelenleg futó adománygyűjtő akcióinkat tekintenéd meg és egy beteg gyermek gyógyulásához szeretnél hozzájárulni, kattints IDE.

Hasznos információk honlapunk online adományozó felületéről:

Honlapunkon az online adományozás a EuPlătesc.ro rendszerén keresztül működik. Az online adományozás járulékos költségeit alapítványunk állja, tehát az általad felajánlott összeget mindig teljes mértékben a kedvezményezett gyermek kapja, vagy a megjelölt cél érdekében használjuk fel.

Az online bankkártyás adományozás honlapunkon keresztül az egyszeri adományozások kategóriájába tartozik, tehát az általad megjelölt pénzösszeget csak egyetlen alkalommal utalod át Alapítványunknak.

Az online adományozás során az űrlapon megadott adatok alapítványunk számára is elérhető részét az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük. Az adománygyűjtő kampány kimeneteléről való tájékoztatás lehetőségének érdekében rögzítjük, nyilvános fórumon nem jelenítjük meg, és harmadik személynek nem adjuk ki semmilyen körülmények között. A EuPlătesc.ro oldal informatikai rendszere a felhasználók személyes adatainak védelmét biztosítja, az általuk végzett műveletek, tranzakciók biztonságát felügyeli.

A Juventutti Alapítvány is követi az adományokat, téves tranzakció, elütés esetén vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Köszönjük megtisztelő bizalmad és támogatásod!

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!