A nyomtatott Hargita Népében is olvashattak táborunkról, 2021. július 15.

A nyomtatott Hargita Népében is olvashattak táborunkról, 2021. július 15.

Tovább…

A 2021-es Erőd táborunkról szóló rövid beszámolónk a Hargita Népe hasábjain és online felületén is megjelent, 2021. július 15.

A 2021-es Erőd táborunkról szóló rövid beszámolónk a Hargita Népe hasábjain és online felületén is megjelent, 2021. július 15.

Tovább…

RomKat.ro

A 2021. július 5-9. között lezajló Erőd táborunkról megjelent beszámoló a RomKat.ro portálon, 2021. július 14.

A 2021. július 5-9. között lezajló Erőd táborunkról megjelent beszámoló a RomKat.ro portálon, 2021. július 14.

Tovább…

Az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programról, Vasárnap Katolikus Hetilap, 2020. szeptember 13.

Bántalmazásról és az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programról kérdezett a Vasárnap Katolikus Hetilap munkatársa. Részletes írásunk a programról Simó Irma pszichológus gondolataival kiegészítve.

Tovább…

RomKat.ro

RomKat.ro, 2020. január 2.

Év végi beszámolónk a RomKat.ro-n, ahol az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző program mellett beszámolunk a jótékonysági tevékenységeinkről, az adománygyűjtésekről és az Erőd táborról is.

Tovább…

szepviz-fm

Szépvíz Fm interjú, 2019. december 20.

Beszélgetés Páll Zoltánnal az éves tevékenységeinkről, a Mit hozott az angyal? jótékonysági akcióról és az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programról.

Tovább (1. rész)…

Tovább (2. rész)…

Bukaresti Rádió

Interjú a Bukaresti Rádió magyar adásában, 2019. december 18.

Benedek Csillával beszélgettünk az Alapítványról, jótékonysági kezdeményezéseinkről, iskolai tevékenységeinkről. Az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programról a 14. perctől kezdődően beszélünk.

Tovább…

Hargita Népe, 2019. november 8.

A foglalkozásvezetőinkkel beszélgetett a Hargita Népe újságírója az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző program indulása kapcsán: az alábbi cikkben a foglalkozások fogadtatásáról, tapasztalatokról esik szó.

Tovább…

Magyar Közoktatás

Magyar Közoktatás folyóirat, 2019. október

Az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző program a Magyar Közoktatás folyóirat 2019. októberi számában is megjelent.

Tovább…

Interjú az Erőd programról

Talán aki ismeri a Juventutti Alapítványt, nem lepődik meg azon, hogy erőszakmegelőző programot indítottak.

Tovább…

Erdély Fm

Erdély Fm. Rádiós interjú

Háttér (ErdélyFM)- az Erőd iskolai erőszak-megelőző programról Balázs Brigittával beszélgetünk.

Tovább…

Játékos foglalkozások ötödikeseknek az iskolai erőszak megelőzéséért

A csíkszeredai Juventutti Alapítvány tizenkilenc csíkszéki iskolában szervez játékos, élménypedagógiai foglalkozásokat az ötödik osztályosoknak hétfőtől kezdődően négy tanév folyamán. Az Erőd elnevezésű programjuk célja az iskolai erőszak megelőzése. Tovább…

Interjú az Erőd programról, 2019. augusztusában

2019 szeptember végén indul a csíkszeredai székhelyű Juventutti Alapítvány Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programja, amely 4 éven keresztül zajlik majd a csíkszeredai és Csíkszereda környéki, idén 5. osztály kezdő gyermekek bekapcsolódásával. Tovább…

Erőd, iskolai erőszakmegelőző program

“Egészséges, minőségi életet és erőszakmentes iskolai légkört minden gyermeknek!” a mottója az Erőd, Iskolai erőszakmegelőző programnak Csíkszeredában. A program mozgásos tevékenységeken, játékokon, tapasztalati élményszerű témafeldolgozáson alapuló, kognitív és szociális készségeket fejlesztő erőszakmegelőző foglalkozás-sorozat a csíkszeredai és környékbeli 5. osztályos diákok számára. Tovább…

Tizenkilenc iskola kapcsolódott be az erőszakmegelőző programba

Megközelítőleg 740 diák vesz részt a Juventutti Alapítvány négy évre tervezett, iskolai erőszakmegelőző programjában. Az októberben kezdődő 90 perces tevékenységeken, játékokon keresztül szociális és kognitív készségeket fejlesztenek, hogy a diákok megtanulják megoldani konfliktushelyzeteiket. Tovább…

Iskolai erőszakmegelőző tábor az iskolán kívül

2019 őszén indul az ERŐD elnevezésű iskolai erőszakmegelőző program a Juventutti Alapítvány szervezésében, amely 30 osztály bekapcsolódásával zajlik majd csíkszeredai és Csíkszereda környéki iskolákban. A program indulását egy háromnapos készségfejlesztő tábor előzte meg. Tovább…

Iskolai erőszakmegelőzést indítanak

2019 őszén indul az ERŐD elnevezésű iskolai erőszakmegelőző program a Juventutti Alapítvány szervezésében, amely 30 osztály bekapcsolódásával zajlik majd csíkszeredai és Csíkszereda környéki iskolákban. Tovább….