Project Description

Gyermeknapi játékmaraton karaván 2021

Az elmúlt egy-másfél év mindannyiunk számára kihívás volt. Lehetett program, majd nem lehetett, online volt az oktatás, majd offline, majd megint online, és ismét be lehetett menni az iskolába, majd újra nem, és … de, ezt ti is tudjátok, hiszen átélte mindenki. Elindult a Nagy Erőd Kihívás, eleinte levelezős formában, majd teljesen online, majd ismét találkozhattunk pár osztállyal átbeszélni az elvégzett önismereti egyéni gyakorlatokat, s majd teljesen online oktatásra váltottunk. Egyszóval: követhetetlen volt.

De közeledett a június, és vele együtt a gyermeknap, ami nálunk minden évben csak egy nagyon-nagyon fontos dologról szól: a játékról. Úgy döntöttünk, nem tétovázunk, kigondoljuk, megtervezzük, leszervezzük, elindulunk és lábunk alá vesszük a nagy világot. Na jó, nem a teljes nagy világot, csak Csíkszeredát és környékét, de így is kihívás előtt álltunk, amit nagyon-nagyon imádtunk!

Az idei Gyermeknapi játékmaraton karaván 11 napon át tartott, 2021. május 28. és június 15. között, mely idő alatt összesen 398 km-t utaztunk, hogy elérjünk 16 település 19 iskolájába azzal a céllal, hogy az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programba bekapcsolódó gyerekekkel találkozzunk, és gyermeknap alkalmából egy-egy órányi szórakoztató csapatépítő játékkal ajándékozzuk meg őket. A program ideje alatt 2 foglalkozásvezető irányításával, 3 segítő részvételével összesen 28 játékos foglalkozást tartottunk meg: 1400 iskolában töltött perc változott át önfeledt szórakozássá, nevetéssé, kikapcsolódássá a gyerekek számára. A játékok szabadtéren zajlottak, egy-két esetben kellett csak fedél alá költöznünk a rossz időjárás miatt, de ez sem állt az utunkba: egyik nap lebarnultunk, másnap picit eláztunk, de a játék pörgött, megállíthatatlanul.

Köszönjük, hogy bekapcsolódtatok, nagyon örültünk a találkozásnak! Köszönjük, hogy ilyen nagy szeretettel és örömmel fogadtatok mindenhol, elképesztően boldoggá tett bennünket is, hogy újra láthattunk titeket, hogy újra játszhattunk veletek! Ősszel folytatjuk!